Lær at spille ishockey

Hvad er Ishockey?

Ishockey er verdens mest populære vintersport. I flere lande – bl.a. Sverige, Finland og Canada – er ishockey nationalsporten. Sportens store popularitet skyldes, at den indeholder det hele: Tempo, fysik og teknik.
Hvert hold har kun fem spillere og målmanden på isen ad gangen. Det betyder, at alle er med i spillet hele tiden – man står aldrig stille i ishockey. Der er plads til alle spillertyper på et hold – uanset om du er stor og langsom, eller lille men teknisk dygtig, er der plads til dig på et ishockeyhold!

Hvem kan spille ishockey i Rungsted?

Ishockeysporten henvender sig til både drenge og piger. I de danske ishockeyklubber er der over 4.000 medlemmer, heraf er næsten 400 piger og kvinder. Pigerne, spiller med på drengeholdene indtil en vis alder. Som i andre sportsgrene er det bedst at starte i så tidlig en alder som muligt. Der er i RIK oprettet hold for børn født fra 4-7 år (U7) og for børn 7-9 år (U9).

Kom godt i gang

Først og fremmest er alle klar til at hjælpe. Det gælder trænere, holdlederne og andre forældre. Sammenholdet i klubben er helt fantastisk, så der er altid støtte at få.

Vi er så sikre på at både I og jeres børn bliver så glade for ishockey at I fortsætter og derfor er de første ugers træning også fuldstændig uforpligtende. Klubbens udstyr kan lånes gratis i de første to måneder. Ønsker dit barn at fortsætte, foregår træning i eget udstyr. Husk at der er mange penge at spare ved at købe brugt udstyr. Der er ingen spillere i denne alder som kan nå at slide udstyret op, inden de er vokset ud af det. Nye spillere er kontingent-frie i de første to måneder. Deltagelse i træning her efter, kræver at der er indbetalt kontingent.

1. periode

Når børnene træner, kan man som forældre se på, hygge snakke med de andre forældre og lære lidt om sporten. Men som mor/far eller et skal du være forberedt på, at jeres lille ishockeyspiller skal have hjælp til at komme i og ud af udstyret. I starten hjælper vi gerne til med at børnene i tøjet.

2. periode

Vi har ikke faste træningstider, men som hovedregel træner vi torsdag og enten lørdag eller søndag. Så hold øje med holdsport eller på isplanen på rik.dk. Isplanen laves for en måned ad gangen.

Turneringerne er for børn helt ned fra 4-5 års alderen og turneringerne kaldes på U7 for Løvecup, hvor man møder hold fra andre sjællandske klubber.

Fra 11 års alderen begynder det at blive mere alvorligt, da alle holdene kæmper om at komme med til DM.

3. periode

Spørg! For de fleste forældre er det her præcis lige så nyt og ukendt, som det er for spillerne. Er der det mindste I er i tvivl om er der kun en ting at gøre: SPØRG, SPØRG, SPØRG! Holdlederne er her for at hjælpe spillere, forældre og trænere. De eneste dumme spørgsmål er dem der ikke bliver stillet!

Kom ind i kampen!

Kontakt en af vores holdledere for at høre om hvornår næste træning er og aftal at I enten kommer forbi og ser hvordan træningen foregår eller at dit barn gerne vil træne med.

Du kan finde kontakt informationer til alle RIK hold under menupunktet hold her på hjemmesiden. Du kan også gå direkte til indmelding her.

Informationsfoldere fra Dansk Ishockey Union

Folder, Løve Ishockeyskole
Folder til forældre, Løve Ishockeyskole