Trivselsprogrammet for Rungsted Ishockey Klub

RIK TrivselsesprogramRungsted Ishockey Klub, har som en af de første klubber i Danmark, indført et trivselsprogram, der skal sikre fair-play og god opførsel mellem spillere, dommere, forældre, holdledere, trænere og modstandere.

I mange idrætsklubber og foreninger rundt om i Danmark og i udlandet, er der en voksende polarisering mellem bredde og elite idræt, samt forskellige opfattelser af hvordan man skal opføre sig overfor hinanden. Dette skaber ofte fraktioner og klikedannelser i en forening, som i sidste ende kan gå udover livet i klubben.

I RIK arbejder vi målrettet imod mobning og drillerier, samt dæmmer op for det tiltagende voldsomme sprogbrug, som i dag breder sig blandt unge.
RIK fik, som den første ishockeyklub udenfor Canada, tilladelse til at benytte “Goodsport” konceptet, som er indført af Hockey Development Centre for Ontario (HDCI) for alle ungdomshold. HDCI’s oplæg og erfaringer er anvendt som fundament i vores trivselsprogram.

Trivselsprogrammet skal være med til at give alle nuværende og nye medlemmer, forældre, trænere, holdledere og andre, der er en del af vores sport, et fælles grundlag for samvær, trivsel og klubånd.

Det er bestyrelsens håb, at ”Goodsport” programmet vil blive udbredt i hele Danmark på linje med udbredelsen i Canada, hvor mange hold og klubber bakker op om et fælles værdigrundlag for, hvordan man er en god sportsmand og kammerat..

Link til Goodsport beskrivelse (pdf format)